Konačni rezultati CIK-a vanrednih parlamentarnih izbora i u prizrenskoj opštini očekivani su sa velikim nestrpljenjem.


Međutim samo 10 poslanika iz redova svih zajednica, po tri iz albanske, bošnajčke i turske i jedan iz redova romske zajednice, negativno je iznenađenje za građane prizrenske opštine, opštine poslije Prištine sa največim brojem stanovnika. Jer su očekivali najmanje još više za trećinu.

Ipak, svijesni situacije u kojem se nalazi Kosovo, Prizrenci očekuju brzo formiranje vlade i nastavak započetih projekata na stvaranju boljeg života. U izjavama je primetna partijska pripadnost, ali je opšte mišljenje da se vlada što prije mora oformiti a ko će ući u koaliciju neka odluči onaj ko je dobio najveći broj glasova.

“Nadam se da će vladu formirati oni koji su dobili najviše glasova. PDK ima dobrog šefa i vjerujem da će raditi u interesu naroda. To se videlo i u posljednje dvije godine šta su uradili. Jedino ako neko neće namjerno da vidi te rezultate, počevši od autoputa, ovdje univerziteta i da ne nabrajam više. Nadam se da će u ovom mandatu veću pažnju posvetiti mladima”.

“Bilo koja kolicija da se sklopi za Kosovo će biti dobro. Jednom da formiramo državu a onda će sve ići svojim tokom. Lično mislim da je svaka partija zaboravila narod i ne misli za narod. Oni bi najprije trebali da vode nacionalnu politiku i brinu o narodu a ne ovako prvo za sebe pa onda za sve ostalo”.

“Politiku sam davno ostavio. Trebamo, međutim, stvarnosti da pogledamo u oči. Po meni vladu treba da formira ona stranka koja je i dobila najveći broj glasova naroda i rade u njihovom interesu”
 
“Očekujem jedinstveniju i stabilnu vladu. Najbolje bi bilo kada bi Ramush Haradinaj bio premijer, a Blerim Shala predsjednik Kosova iz Alijanse za budućnost Kosova”.

“Svaka partija koja će se zalagati da pobrka poslove Demokratskoj partiji Kosova je dobra. Ukoliko PDK bude sama, ona će pobrkati mnoge račune i pjevati staru pjesmu. Ukoliko budu u koaliciji sa AAK-om, na primjer regulisaće se situacija u zemlji. Nemam povjerenja u naše političare. Radio sam 40 godina a džepovi su mi prazni. Ukoliko se ovako nastavi neće nam valjati. Jas am iz malog sela Blace. Imamo 14 magistra nauke a svi su bez posla”.