Demokratski Savez Dardanije (LDD) je objavila kanditaturu Ruzhdi Rexhe, brata pokojnog Ekrema Rexhe - Komandat Drini, za predsjednika opštine Prizren na lokalnim izborima od 15. novembra.

Rexha će biti na čelu koalicije postignute između ove partije i Saveza Novo Kosovo (AKR), Bošnjačke stranke demokratske akcije (BSDAK), Balli Kombëtar Demokratik (BKD), kao i nevladine organizacije "Natyral Fresh" koje su takođe istog dana zvanično saopštili stvaranje ove koaliclije.

Nosilac liste na izborima za zastupnike u opštinskoj Skupštini Prizrena biće Lulzim Kabashi. Svaki subjekat ove koalicije imaće posebnu listu sa imenima kanditata za opštinsku Skupštinu ali zajedničkog predsjedničkog kandidata.

Lider LDD-a, Nexhat Daci, na predstavljanju kandidata za predsjednika Prizrena Ruzhdi Rexhe, je rekao da je on čovjek od vizije. "On ima profesionalnu spremu da sprovede tu viziju”.

Daci nije oklevao da javno pozove Reformističku partiju ORA u Prizrenu i Partiju prava da se pridruže njegovoj koaliciji.