Osumnjičeni i dalje u bjekstvu

Tragičan događaj šokirao je Prizren u nedjelju, gdje je u popodnevnim satima, iz još uvijek nepoznatih razloga, osumnjičeni Aziz Gashi ubio 48-godišnjeg Beqira Morinu. Zločin se dogodio u naselju "Arbana", a sumnja se da je 50-godišnjak izvršio ubistvo iz automatske puške, a zatim pobjegao sa lica mjesta. Policija je raspisala potragu za Gashijem, a beživotno tijelo ubijenog je poslato u Institut za sudsku medicinu na obdukciju, prenosi Gazeta Sinjali.

Sve se navodno dogodilo nešto prije 19 sati, kada se iz automobila u pokretu začulo nekoliko pucnjeva. Osumnjičeni Gashi, koji je iz sela Sferke kod Kline, navodno je pucao sedam puta u žrtvu, nanevši mu smrtonosne povrede.

Prema riječima svjedoka, koji tvrdi da je vidio kritični trenutak, 50-godišnjak je pucao u žrtvu u prisustvu njegove supruge i djeteta.

“Jedan je izašao iz Taurega, pred ženom i djetetom ubio čovjeka, ostavio ga na zemlji. Ne zna se zašto, ali znam tog čovjeka, on je radio u građevinarstvu, iz Mališeva. Pred ženom, pred djetetom, pucao je iz kalašnjikova...”, ispričao je za Sinjali jedan od svjedoka slučaja.

Budući da se istraga radi rasvjetljavanja okolnosti ubistva nastavlja, policija još nije ušla u trag osumnjičenom, koji je sinoć izbjegao hapšenje.

Vijest za Sinjali potvrdio je policijski poručnik za region Prizrena Shaqir Bytyqi.

"Oko 18.46 časova prijavljena je pucnjava u naselju Arbana. Osumnjičeni je iz vozila u pokretu ispalio hice u drugu osobu. Žrtva je na licu mjesta podlegla ranama. Žrtva je Albanac star oko 48 godina, a osumnjičeni oko 50-55 godina. Policija traga za osumnjičenim. Policija zajedno sa forenzičkom jedinicom je na licu mjesta”, rekao je Bytyqi.