Kampanje prikupljanja sredstava

U sklopu kampanje prikupljanja sredstava za pomoć Turskoj i Siriji, koje je prošle nedjelje pogodila serija snažnih zemljotresa, u Prizrenu će se od danas do četvrtka prikazivati serija filmova u DokuKinu. Sav prihod od prodatih ulaznica biće uplaćen za pomoć ovim zemljama.

„100 odsto prihoda od vaših donacija na projekcijama filmova ide u dobrotvorne svrhe organizaciji World Central Kitchen koja deli kuvanu hranu zajednicama pogođenim prirodnim katastrofama koje prolaze kroz humanitarnu krizu“, navode organizatori – tj. iz Dokufest-a.

Među filmovima koji će biti prikazani na ovom događaju je dokumentarac „Love Deutchmarks & Death“, turskog režisera Džema Kaje.

Projekcije ovog ostvarenja zakazane su za 14. i 15. februar u 19.00 časova. Publika će moći da pogleda kratkometražne filmove „In between“ i „Displaced“, režisera Samira Karahode, kao i dva kratkometražna dokumentarna filma „Time“ Endrija Maljokua i „Dedi“ Blendija Haxhibeqirija 16. februara, takođe od 19.00 časova.

„Naše molitve su sa porodicama i najmilijama onih koji su povređeni i koji su izgubili živote u ovoj tragediji“, navode iz Dokufest-a.