Mito

Policija u Prizrenu uhapsila je 35-godišnjeg doktora E.L., koji je navodno uzeo 10.000 eura od jedne osobe za zaposlenje u Regionalnoj bolnici u Prizrenu.

Odlukom tužitelja doktoru je određeno zadržavanje od 48 sati.

Cijelo policijsko saopštenje:

Regionalni istražni sektor Regionalne uprave Prizren prikuplja dokaze i svjedočenja u vezi sa slučajem "prijevare" prijavljenim 01.09.2022.

Nakon višemjesečnog operativno-istražnog rada, provođenja mjera tajnog i tehničkog nadzora i istrage, dana 08.02.2023., oko 13,00 sati, istražitelji su lišili slobode osumnjičenika (E.L., 35 godina, doktor), zbog postojanja osnovane sumnje da je u svrhu protupravne imovinske koristi, počevši od aprila 2021. godine, obećavajući žrtvi da će pomoći članu obitelji (kćeri) pri zapošljavanju u Regionalnoj bolnici u Prizrenu, uspio je uvjeriti žrtvu da mu prvo da 4.000 eura, a potom primanje i drugih iznosa čija vrijednost doseže ukupno 10.000 (deset hiljada) eura.

Nakon hapšenja, u koordinaciji s državnim tužiteljem, a na osnovu usmene naredbe suca za prethodni postupak, izvršena je pretraga kuće i drugih objekata osumnjičenog.

Pregledom kuće i ostalih popratnih objekata nije pronađeno ništa sumnjivo.

S osumnjičenim su obavili razgovor regionalni istražitelji, a rješenjem državnog tužitelja određeno mu je zadržavanje od 48 sati. Slučaj je u fazi istrage.