Ko ide tim putem greši

Premijer Ramush Haradinaj je iz svog rodnog mjesta napao opoziciju i predsjednika Thaçija. Prve zato što ga optužuju da je dao teritoriju Crnoj Gori, a predsjednika da promoviše ideju promjene granica, što je prema mišljenju premijera – podjela Kosova.

U Glođanu je Haradinaj održao oštriji govor nego na drugim komemoracijama, na kojima je učestvovao u posljednje vrijeme.

On je komentarisao navode opozicije koja kaže da je poklonio zemlju Crnoj Gori, prihvatajući sporazum o demarkaciji granica, piše Gazeta Express.

„Vlasti dolaze i odlaze. Ja sam proveo 12-13 godina, ne u opoziciji, ne pored porodice, već sam proveo nekoliko godina i u zatvoru. Nikad nisam pokleknuo i nikada nisam činio greške u interesu domovine, niti ja, niti moja porodica“, rekao je premijer.

On je dalje rekao da će doći dan kada će pocrveneti oni koji nepravedno postupaju u vrijeme kada se zemlja suočava sa Vučićevim agendama da se podjeli Kosovo.

„Oni koji se brukaju, to čine sebi ali doći će dan kada će puno njih da pocrveni za ono što čine a što je nepravedno. U vrijeme kada se suočavamo sa Srbijom, sa Vučićevim agendama, sa njegovim planovima da podjeli Kosovo, sa planovima drugih međunarodnih predstavnika da nam pognu glavu, udarci koji dolaze ispod pojasa naše braća i sestara nisu u redu“, izjasnio se Haradinaj.

Premijer je na kraju uputio poruku i predsjedniku koji lobira o ideji promjena granica kako bi se postigao sporazum sa Srbijom.

„Nećemo dozvoliti da se podjeli Kosovo, niti da se dotaknu granice Kosova, niti zemlja, niti teritorija Kosova. Ko ide tim putem greši, bilo da je naš brat, ili iko drugi“, rekao je Haradinaj.

Izvor Gazeta Express / Kossev