Kako bi garantovala javnu bezbjednost

Pravoslavni vjernici danas slave Vidovdan. Centralna manifestacija na Kosovu je i ove godine na Gazimestanu. Policija Kosova pripremila je poseban operativni plan kako bi garantovala javnu bezbjednost prije i poslije proslave, saopšteno je iz policije.

Navode da će pojedini putni pravci da budu blokirani, te da će policija da vrši usmjeravanje saobraćaja tokom proslave u određenim vremenskim periodima, a zavisno od situacije. Nije precizirano, međutim, koji će to konkretno putni pravci i kada da budu blokirani.

"U cilju garantovanja slobode i slobodnog kretanja za sve građane, na lokacijama gdje budu ograničenja, potpune ili djelimične blokade određenih putnih pravaca, u područjima gdje se smatra da će se održavati razne manifestacije, kao što su – Priština, Gračanica, Gazimestan – angažovaće se dovoljan broj službenika policije u cilju usmjeravanja saobraćaja, kao i pružanje uslova za normalno kretanje saobraćaja za sve korisnike drumskog saobraćaja", stoji u saopštenju, prenosi portal Kossev.

Istovremeno iz Policija Kosova zatražili su "pomoć, povjerenje i razumjevanje svih građana".

"Ujedno zahtevamo od svih da ne budu žrtve bilo kakve provokacije tokom održavanja proslave", apelovali su takođe.