Izneo i svoj stav o tome zbog čega je ubijen

Novinar Stefan Cvetković jučer je pred specijalnim tužiocem u Prištini izneo saznanja koja ima u vezi ubistva Olivera Ivanovića.

Informacije nedvosmisleno ukazuju da ista kriminalna grupa stoji iza paljenja automobila Olivera Ivanovića i njegovog ubistva, rekao je Cvetković novinarima nakon saslušanja pred specijalnim tužiocem. Cvetković je izneo i svoj stav o tome zbog čega je ubijen Oliver Ivanović.

"Oliver Ivanović, u više navrata je postajao pokušaj da se on ućutka, očigledno da je bio spreman da u interesu onih koje zastupa i koji mu vjeruju, insistira na nekim stvarima, to je očigledno narastajućem kriminalu koji nagriza ove prostore mnogo smetalo", rekao je Cvetković.

Na pitanje kuda vode putevi kada je u pitanju istraga ubistva Ivanovića i da li ga je neko od nadležnih iz Beograda kontaktirao da sa njima podjeli informacije kojima raspolaže, Cvetković kaže:

"Apsolutno potvrđujem da sam imao kontakte, da sam se izjasnio o svojim saznanjima i da su oni isto pokazali interesovanje i da taj put nije ni Beograd ni Priština, to je put organizovanog kriminala", kazao je on.

O svom nedavnom nestanku i tome da pojedini mediji to nazivaju lažnom otmicom, Cvetković kaže da ni mediji ne znaju ništa o njegovoj otmici.

"Ja se, što se toga tiče, uopšte ne sekiram, sekiram se za drugu stvar, da sam gotovo siguran da ja nisam bio direktna meta i da je to poruka svima onima koji se bave istraživačkim novinarstvom na ovim prostorima da se to ne isplati i da može da bude mnogo opasno", objašnjava Cvetković.

Novinar Stefan Cvetković najavio je da će se javnosti uskoro zvaničnom izjavom obratiti i neko iz tužilaštva u Prištini.

Dragana Mihajlović, RTK2