Novi objekat u zoni Nova Priština

Ministarstvo javne uprave i Radio televizija Kosova skolopili su Sporazum razumjevanja za izgradnju objekta za potrebe Radio televizije Kosova.

Na prigodnoj ceremoniji sporazum su potpisali ministar javne uprave Mahir Jagcilar i generalni direktor RTK Mentor Shala.
Ovaj Sporazum ima za cilj realizaciju kapitalnog projekta ove zgrade, na parceli br. 556-5,  površine od 8 hektara, koja se prostire u zoni Nove Prištine.
Prema tom Sporazumu Ministarstvo javne uprave se obavezuje da obezbjedi lokaciju na kojoj će se graditi objekat, na osnovu odluke opštine Priština br. 046-94060, od 4. maja 2015. godine, a na osnovu ugovora od 11. februara 2016., koji je skopljen između Ministarstva javne uprave i opštine Prištine, da izradi urbanistički plan, da ponudi i drugu odgovorajuću dokumentaciju i pomogne RTK tokom realizacije ovog projekta.
S druge strane, RTK se obavezuje da finansira izradu projekta i objekta, u skladu sa urbanističkim planom.
Sporazum je od strane potpisnica, ocjenjen kao veoma važan i historijski za RTK, jer će on toj instituciji stvoriti mogunćost izgradnje moderne zgrade za sopstvene potrebe, čime će se stvoriti mnogo bolji uslovi za rad i televizijsku delatnost.