Dan nakon posjete ministrice Edite Tahiri

Jutros, nešto poslije 3 časa, u bašti poznatog kafića "Dolce Vita" u Sjevernoj Mitrovici izbio je požar. Povređenih nema, a pričinjena je materijalna šteta, potvrđeno je za KoSSev iz Policije Kosova za region Sjever.

Požar je izbio samo dan nakon što je u ovoj bašti kosovska ministarka za dijalog, Edita Tahiri, popila kafu, u društvu gradonačelnika južne Mitrovice, Agima Bahtirija, i svojih savjetnika. U oštroj reakciji na ovu posjetu, Kancelarija za Kosovo iz Beograda naglasila je neposredno nakon dolaska Tahirijeve juče da je kosovska ministarka za dijalog došla da izazove incident, opisavši posetu kao "šibicarski trik".

"Jutros u 3 časa i 7 minuta radnik obezbjeđenja kafe bara 'Dolce Vita', primjetio je požar u bašti pomenutog lokala. O tome je odmah obavještena policijska patrola koja je izašla na lice mjesta, kao i kompletna uviđajna ekipa i protivpožarni inspektor, koji su izvršili uviđaj na licu mjesta. U ovom incidentu povređenih nije bilo, a pričinjena je materijalna šteta", izjavio je za KoSSev šef operative Kosovske policije za region Sjever, Željko Bojić.



Uslijed požara, tenda iznad bašte je u potpunosti izgorjela, kao i dio drvenog poda. Iz bašte su uklonjene sve stolice i stolovi, i u ovim trenucima u toku su radovi. Uklanja se drveni pod, kao i dijelovi izgorjele plastične tende.

U ovom trenutku nema detalja o tome da li je požar podmetnut, ili je slučajno izbio. Tužilac je slučaj okarakterisao kao krivično djelo "izazivanje opšte opasnosti".

Dan ranije, upravo u bašti ovog kafića, na kratko je boravila kosovska ministarka za dijalog, Edita Tahiri, zajedno sa svojim savjetnicima i gradonačelnikom južne Mitrovice, Agimom Bahtirijem. Ovo je bio njen drugi boravak od 2014. godine u ovom čuvenom kafiću, koji se nalazi sa sjeverne strane mosta.