Prelijepih 99 fotografija

Pogled sa neba na Kosovo, s oblicima i bojama, koje oko teško može primjetiti izbliza. Ukupno 99 fotografija, uslikanih po prvi put sa visine, donose prirodne ljepote, pogotovo pogled na kulturne baštine.

Nova destinacija Alketa Islamija u vazduhu, nakon Albanije i Kosova i njihovih gradova, puteva koji se protežu između planinskih puteva ili urbanih pejzaža koji prate rijedak fotografski put.

U ovom prvom tomu, Islami putuje iznad historijskih objekata, koji nas vodi u Prizren, sa pogledom na Kaljaju, arhitekturu i njegovu historijsku posebnost, crkvu i džamiju u Uroševcu, Prištinu i Đakovicu, planinskih vrhova, planinskih jezera, ovoga puta radi promocije turizma i vrijednosti, na kojima su vrijeme i ljudi ostavili svoj trag.

"Ovo je odabir prirodnih ljepota i kulturne baštine. Tu se nalaze svi spomenici Prizrena, gdje je najviše bila fokusirana kamera, zatim Đakovice i dijela prirode Kosova. Fokus je bačen i na dva najveća manastira koje Kosovo ima, a povrh svega, naslovnica koje govori o sama za sebe o vjerskim suživota. Drugi tom će imati više prirode, dok će posljednji biti planina Kosova", rekao je Alket Islami.