Deblji kraj izvukao vozač taksija

U ponedjeljak ujutro u centru Đakovice došlo je do verbalnog i fizičkog konflikta između policije i taksiste.

I.D. zaposelnik taksi kompanije "Qiri" u Đakovici, prekršio je pravila saobraćaja te je zbog toga toga zaustavljen od strane policije, koja mu je pisala kaznu i zatražila dokumentaciju.

"On je vozio ulicom u kojoj je zabranjen saobraćaj za vozila i policija ga je zaustavila. Prihvatio je kaznu i zatražio od policije da mu vrate dokumenta, kako bi nastavio sa vožnjom i putnika koji se nalazio u koliko odvozo do željene destinacije, ali policija nije prihvatila takav sporazum. Nakon toga, oni su fizički reagovali i taksisti nanijeli tjelesne povrede. Trenutno se taksista nalazi u bolnici", rekao je predstavnik kompanije "Qiri" za Klan Kosova.

S druge strane, Krist Gjokaj, komandir regionalne Policije u Đakovici je za "Klan Kosova" izjavio da osoba o kojoj je riječ je počinila krivično djelo "ometanje službenih lica u obavljanju svojih dužnosti", i zbog toga osumnjičeni će biti poslan u pritvor, potvrdivši da se u ovom trenutku on nalazi u bolnici.

"Policija ga je zaustavila i pokušala da izvrši dužnost u očuvanju reda i zakona, a u tom trenutku on je počeo da ih napada, kako fizički tako i verbalno. Za sada se on nalazi u bolnici, navodno zbog ozljijeda, ali će kasnije biti prebačen u pritvor", rekao je Gjokaj.

Na video snimku koji je jedan čitalac poslao redakciji Klan Kosova možete vidjeti incident koji se danas desio između policije i taksiste.