Na putu za Gnjilane

Iz Pokreta Samoopredeljenje u utorak je saopšteno da je uhapšena poslanica ovog pokreta Albulena Haxhiu. Ona je bila na putu za Gnjilane gdje je trebao da se održi jedan skup.

“Ova kriminalna vlada, PDK-LDK-Srpska koristi svako sredstvo da izvrši pritisak na opoziciju i da realizuje projekte Srbije na Kosovu. Djelovanja poslanika opozicije unutar Skupštine Republike Kosova su u funkciji zaštite suvereniteta zemlje. Ujedinjena opozicija se neće zaustaviti do povlačenja sporazuma”, navodi se u njihovom saopštenju.

Pokret Samoopredjeljenje upozorava da ukoliko vlada “nema smjelosti da povuče sporne sporazume”, onda narod treba da odluči o njima na rerferendumu. Ukoliko ne postoji smjelost ni za to, trebaju da nastupe vanredni izbori, dodaju.

U jednomesečnom pritvoru se već nalazi poslanici opozicije Albin Kurti i Donika Kadaj-Bujupi, a traga se za Fatonom Topalijem. Trojici poslanika je određen kućni pritvor.

Podsjetimo, protiv četvorice poslanika Osnovni sud u Prištini je izdao naloge za hapšenje zbog opstruisanja rada Skupštine i aktiviranja suzavca u sali i u hodniku zgrade.