Opozicija blokirala sjednicu

Pripadnici opozicije suzavcem su prekinuli sjednicu Skupštine Kosova na kojoj treba da bude razmatran Nacrt zakona za budžet za 2016. godinu.

Osim toga, kako se navodi, ministre su prskali biber sprejem.
U trenutku kada je predsjednik parlamenta Kadri Veseli otvorio sjednicu Skupštine poslanici opozicije su opkolili govornicu, a tada je u skupštinsku salu ušlo više desetina pripadnika obezbjeđenja.
Dok je šef parlamentarne grupe Demokratske partije Kosova Adem Grabovci nastojao da kaže da zasjedanje treba da se održi, poslanik i bivši lider Pokreta Samoopredjeljenja Albin Kurti upotrebio je biber sprej ka obezbjeđenju i ministrima kosovske vlade. 
Istovremeno je neko od poslanika opozicije bacio suzavac u skupštinsku salu. 
Predsjednik parlamenta je prekinuo sjednicu, dao pauzu i pozvao šefove poslaničkih grupa na sastanak. 
Predsjedništvo Skupštine Kosova odlučilo je, nakon što je opozicija ponovo bacila suzavac u parlamentu, da sjednicu održi u alternativnom prostoru.
Policija Kosova je nakon prekida sjednice izazvanog time što je opozicija bacila suzavac u sali parlamenta potpuno blokirala drugi sprat zgrade i kontroliše prolaz, pa se vjeruje da će sjednica moći da bude održana. 
Prije prekida sjednice predsjednik parlamenta Kadri Veseli zamolio je opoziciju da danas prekine opstrukciju rada parlamenta i omogući da se razmatra jedina tačka dnevnog reda - budžet za narednu godinu. 
Ovaj incident je četvrti u roku od dva i po mjeseca od kada opozicija blokira rad Skupštne Kosova zahtevajući odustajanje od Sporazuma o zajednici srpskih opština, kao i demarkacije granice sa Crnom Gorom.