Pojačane mjere bezbjednosti na Kosovu

Kosovska policija je stavljena u povećano stanje pripravnosti, a policajcima je naređeno da nose pancir prsluke pošto je presretnut poziv mladog Albanca iz Gnjilana prijatelju u Siriji, piše danas dnevnik "Koha Ditore".

Telefonski razgovor između mladog Albanca iz Gnjilana i njegovog prijatelja Albanca iz Makedonije koji se nalazi u Siriji, je mobilizovao Policiju Kosova kako bi sprečila "neki mogući teroristički napad na Kosovu".

Neimenovani izvor iz tužilaštva je izjavio dnevniku da su dva mladića razgovarala o mogućnosti odlaska u Siriju, ali da je Albanac koji je u Siriji rekao da se džihad može sprovesti na Kosovu.

"Koha" piše da su pojačane mjere bezbjednosti uvedene radi sprečavanja mogućeg terorističkog napada.

Također izvori dnevnika "Koha Ditore" su iz izvora bliskih Tužilaštvu saznali da tokom istrage protiv određenih osumnjičenih, je presrela jedan telefonski razgovor koji je shvaćen kao mogućnost za teroristički napad.

"Tokom presretanja telefonskog razgovora, mladić iz Gnjilana je zatražio pomoć od jednog Albanca iz Makedonije da ode u Siriju i ratuje u džihadu", rekao je izvor.

"Njegov sagovornik iz Sirije mu je odgovorio da džihad možeš uraditi i tamo gdje se nalaziš", rekao je izvor.