Uhapšen Blerim Sokoli, direktor metrologije

Portal "Express" saznaje da je jedan od uhapšenih službenika u Ministarstvu trgovine i industrije u vezi sa brojilima KOHLER direktor Agencije metrologije, Blerim Sokoli.

Također, portal "Express" saznaje da je u vezi ovog slučaja osumnjičeno sedam osoba, ali su samo ove tri osobe uhapšene.

Uhapšeni Sokoli je sam izvršio odluku o povlačenju s tržišta ovih brojila.

13:32 Specijalno tužilaštvo Kosova obavještava da su juče uhapšena tri službenika Ministarstva trgovine iz Agencije za metrologiju.

"Uhapšeni službenici su: B.S, V.A. i D.H, koji su osumnjičeni da su u saučesništvu počinili krivično djelo 'zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja', 'Prevara potrošača", stoji u saopštenju Specijalnog tužilaštva.

Tužilac na slučaju zatražio je pritvor za osumnjičene: B.S i V.A, za koje se danas očekuje da se pojave pred sudijom u Prištini, na ročištu o određivanju pritvora. Dok je treći osumnjičeni D.H. nakon saslušanja od strane tužioca pušten u redovnom postupku.

"U kontekstu ovog predmeta očekuje se da će se proširiti istraga i na druge osobe, koji su doprinijeli da se licencira i instalira električno brojilo proizvođača KOHLER AEL.TF 04-01 na tržištu Kosova.

Ovaj slučaj je dio standardne operativne procedure, na kojoj se radi i nastaviće se raditi sa specijalnim timom do završetka svih postupaka.