Nakon rasprave u Skupštini

Dok je Skupština Kosova raspravljala o ilegalnoj migraciji, i nije izglasana rezolucija o ovom pitanju, mladi sa Kosova i dalje odlaze iz zemlje u potrazi za boljim životom.

Mladić starosti oko 20 godina, koji nije prihvatio da bude predstavljen javnosti, govori za KALLXO.com o svojem putu i svoja tri prijatelja u Njemačkoj.

On kaže da je na ovaj put pošao u nadu za bolji život.

Za njega nisu predstavljali prepreka i razočarenje ni loši putevi ni kampovi u Mađarskoj, a ne namjerava ni da se vrati.

Ne želi da čuje ni za izjave ambasadora evropskih država na Kosovu kada kažu da nijednom Kosovaru neće biti odobren azil.

"Dovoljno je samo da se sazna šest sati ranije i da se pobjegne, prije bih živio u kontejneru nego da se vratim da živim na Kosovu", kaže on.

Mnogi od poslanika Skupštine Kosova jučer su govorili protiv ilegalne migracije i opasnim putevima koje su Kosovari izabrali prilikom odlaska iz zemlje, kritikujući vladu za ovaj fenomen.

Ali 20-godišnjak, koji nije želio da mu se spominje ime, i koji je napustio Kosovo prije mjesec dana nije čuo šta su poslanici jučer rekli u Skupštini.