Emilija Redžepi posjetila ministra za ekonomski razvoj

Predsjednica NDS-a i poslanica u Skupštini Kosova Emilija Redžepi sa svojim partijskim saradnicima posjetila Ministarstvo za ekonomski razvoj, te zahtjevala od ministra Bleranda Stavilecija da podrži bošnjačka udruženja i privatne firme, da uz malu finansijsku podršku stvore prostor gdje će se uposliti veliki broj mladih ljudi.

Poslanica Redžepi je zatražila podršku od ministra Stavilecija za dobijanje određenih grantova međunarodnih organizacija koji se raspodijeljuju preko pomenutog ministarstva i za koje su nadležni da ih monitorišu. Kao i veliki broj projekata vezanih za ekonomski prosperitet svih građana Kosova koji će biti dodjeljeni NVO organizacijama, koje mogu da konkurišu u različitim sferama i oblastima. 
"Svi ovi projekti mogu direktno uticati na podizanje svijesti o važnosti ekonomskog razvoja i mogućnost da se stvore uslovi za egzistenciju na ovim prostorima", istakla je Emilija Redžepi.
Ministar Stavileci je obećao bolju saradnju i više projekata namenjenih sredinama gdje žive Bošnjaci. On će na poziv poslanice Emilije Redžepi u skorije vrijeme posjetiti Prizren i napraviti dugoročni strateški plan o ekonomskoj održivosti župskog i podgorskog kraja kako bi svake godine vlada finansirala prioritetne projekte.