Osumnjičen i ministar Ferid Agani?

Devet dužnosnika ministarstva zdravlja, bolnica i privatnih klinika, među kojima ima i doktora, je uhapšeno danas u ranim jutarnjim časovima.

Prema riječima izvora unutar Policije Kosova, Jedinice za privredni kriminal su sprovele veliku operaciju u Prištini i Peći, zbog navodne sumnje da su neke osobe zloupotrebile službeni položaj.

"Oni su osumnjičeni za zloupotrebu službene dužnosti, a vezano je za medicinsku opremu, pogotovo sa stendovima koji se koriste za pacijente koji boluju od srčanih tegoba", rekao je za list "ljami.net" ovaj izvor pod uslovom da ostane anoniman.

Prema ovom izvoru, Tužilaštvo je primjetilo da se koriste sumnjivi stendovi sa isteklim rokom, kao i njihovo postavljanje od strane nekompetentnih ljekara, bi moglo dovesti do smrti pacijenata, a čija je brojka negdje preko 100 osoba.

"Osim uhapšenih, osumnjičeni u ovom slučaju je i sam ministar zdravlja Ferid Agani, kao i generalni sekretar Ministarstva zdravlja", rekao je za "lajmi.net" izvor, navodeći da se akcija policije nastavlja.