Optužnica podignuta nakon tri godine od ubistva

Preko 20 minuta je trajala borba 50 kosovskih policajaca sa 15-20 naoružanih Srba. Pucnjava je pokrila zvuk jednog metka koji je oduzeo život policajcu Enveru Zymberiju. Skoro tri godine poslije njegovog ubistva Tužilaštvo je podiglo optužnicu, koja je bazirana na svjedočenju jednog srpskog pripadnika specijalnih snaga koji je učestvovao u toj policijskoj operaciji. On ima status svjedoka saradnika.

Vjeruje se da je prvi metak koji su Srbi ispalili pogodio u glavu policajca Envera Zymberija. Ostalu paljbu je razmijenilo 50 pripadnika specijalne operativne policije - ROSU i grupa od 10 do 15 Srba. Sukob je trajao oko 20 minuta u blizini sela Čabra 26. jula 2011. godine.
Detalji incidenta koji je doveo do smrti policajca Envera Zymberija prošle nedjelje su doveli do podizanja optužnice koju je tužilac EULEX-a podigao protiv Radovana Radića (1981), poznatog pod nadimkom ”Krelac”, iz Zupča i Milovana Vlaškovića (1979) iz Zubinog Potoka poznatog pod nadimkom ”Dragustin”.
”Koha Ditore” je nabavila optužnicu protiv Srba od kojih su dvojica u bjekstvu.
U optužnici koju je potpisao tužilac Pascal Persoos i tužilac osnovnog suda u Mitrovici Shuqri Sula, za isto krivično djelo se terete i Ratomir Bozović (1961) iz Zubinog Potoka, poznat kao ”Dude”, Dušan Jovanović (1990), iz Mitrovice i Radomir Kasalović (1972), iz Zupča.