Opozicioni spektar protiv

Ismet Beqiri iz Demokratskog saveza Kosova (LDK) je rekao da njegova partija nema u planu da podrži inicijativu Alijanse za budućnost Kosova (AAK), koja "iako je vrlo poželjna", kada je u pitanju ozbiljnost onih koji "sada iniciraju rušenje Vlade a koji su je ranije podržavali". Visar Ymeri iz "Samoopredjeljenja" je rekao da inicijativa AAK-a neće biti podržana jer ne sadrži razloge zbog kojih treba oboriti Vladu...

Alijansa za budućnost Kosova ne može da obezbjedi podršku čitavog opozicionog spektra za rušenje Vlade putem skupštinske inicijative za glasanje o povjerenju, piše list "Koha Ditore".

Demokratski savez Kosova i Pokret "Samoopredjeljenje" ne podržavaju partiju Ramusha Haradinaja.

Tako su bar rekli eksponenti partija kojima rukovode Isa Mustafa i Albin Kurti, u ponedjeljak, poslije sastanka skupštinskog rukovodstva.

Šef poslaničke grupe LDK Ismet Beqiri, je rekao da njegova partija nema u planu da podrži skupštinsku incijativu AAK, jer je ostalo još mnogo želja u vezi ozbiljnosti inicijativa onih koji su sada pokrenuli tu inicijativu za rušenje vlade, koju su ranije podržavali.