Nanešena teška šteta imidžu Kosova

Drugi neuspjeh pokušaja privatizacije 75 posto akcija PTK-a ne samo da je progutao 8 miliona eura nego je naneo i tešku štetu imidžu Kosovu, ocjenjuje list "Tribuna".

Ekonomski eksperti kažu da vlada treba da odgovara za taj neuspjeh. Po njihovim riječima, čitav proces privatizacije PTK-a je počeo naopako, sproveden naopako i zbog toga je zaslužio neuspješan završetak koji po njima predstavlja prekid , novu strukturu i potpuno novi početak

Budžet Kosova je izgubio oko osam miliona eura u dva sada već propala procesa privatizacije 75 posto akcija Pošte -Telekoma Kosova. Vlada Kosova nije uspjela da ubjedi njemačku kompaniju "AXOS: - Capital" u konzorcijumu sa "Najafi Com-panies LLC", da potpiše ugovor o privatizaciji ovog preduzeća do 30. decembra prošle godine, pošto vlada prethodno nije uspjela da dobije "vizu" od Skupštine za privatizaciju PTK.

A ekonomski eksperti kažu da vlada treba da odgovara za milione potrošene u tom procesu i za štetu koju je to nanelo slici o Kosovu na međunarodnoj sceni.