Bošnjaci i Goranci imaju 8 odbornika od 27

U Dragašu će i u ovom četvorogodišnjem mandatu na čelu lokalne samouprave biti Demokratska partija Kosova, koja je na posljednjim lokalnim izborima dobila najviše glasova, zajedno sa svojim koalicionim partnerima iz redova manjinskih zajednica.

Iako nije bilo promjena za prvog čovjeka opštine, pošto je po treći put zaredom na ovoj poziciji Salim Jonuzi iz PDK-a, mještani Dragaša su na novembarskim izborima, putem svojih glasova u Skupštinu opštine Dragaš dali svoje povjerenje i nekim novim predstavnicima, koji predstavljaju različite subjekte.

Prema konačnim rezultatima objavljenih od Centralne izborne komisije, u novom sazivu Skupštine opštine koji ima 27 mjesta biće zastupljena osam politička subjekta, od kojih tri - Demokratska unija, AKR i GIG (Građanska inicijativa Gore) - imaju samo po jednog predstavnika.

Najveći broj odbornika su dobile dvije glavne stranke: PDK - 8 i LDK - 7 odbornika. CDU (Centar demokratske unije) je osigurao četiri mjesta, VAKAT tri i koalicija AAK-LDD dva mjesta u Skupštini.

Dakle, dio Skupštine opštine su pet albanskih partija i tri iz redova bošnjačke i goranske zajednice.