Traži se povratak "disidenata", Krasniqija i Limaja

Pad rejtinga Demokratske partije Kosova na posljednjim lokalnim izborima je zaoštrio odnose dvojice glavnih šefova najveće parlamentarne partije, piše list "Zëri".

Za gubitak glasova na lokalnim izborima Thaçi je okrivio Kadri Veselija, koji se bavio partijskim organizacionim pitanjima. Saznaje se da je za smanjenje biračkog tijela šef partije upro prstom ka svom zamjeniku, koji se i bavio organizacionim pitanjima partije.

Zbog toga se traži da se u partiju sada vrate "disidenti" Jakup Krasniqi i Fatmir Limaj, sa čim se nikako ne slaže bivši šef SHIK-a, Kadri Veseli.

Ovo su za list "Zëri" rekli izvori iz PDK i objasnili da ima više od dvije nedjelje kako Thaçi šalje "izaslanike" Krasniqiju i Limaju za "prijateljski" sastanak.

Da je Thaçi zainteresovan za povratak ovih dveju eminentnih partijskih ličnosti juče je za medije potvrdio i njegov zamjenik u Vladi Hajredin Kuqi, koji je poznat i kao premijerova "desna ruka".

"Thaçi se složio da se Krasniqi i Limaj vrate u partiju, ali se tome protivi Kadri Veseli", rekao je izvor lista "Zëri".

Sa druge strane visoki zvaničnici PDK ne žele da govore da li su se pokvarili odnosi između Thaçija i Veselija. Čak ne žele ni da komentarišu ni Kuqijeve izjave o povratku Krasniqija i Limaja u partiju.

Poslanik PDK Berat Buzhala, koji je otvoreno kritikovao Veselija zbog poraza PDK na lokalnim izborima, izjavu Kuçija smatra neozbiljnom, čak i djetinjastom.

"Nadam se da ova izjava Kuçija nije napravljena u koordinaciji sa šefom PDK, jer je neiskrena. Takve akcije ujedinjenja unutar stranke ne rade se putem televizijskih studija", rekao je Buxhala.