Institucije Kosova ravnodušne!?

Albanci sa Kosova nisu dobili ni minimum minimuma satisfakcije od kazni koje su izrečene Srbima koji su ubili oko 12 hiljada Albanaca.

Čak i 14 godina nakon rata na Kosovu, Nysrete Kumnova nastavlja da traži ostatke njenog sina jedinca. Ona neće imati mira sve dok ne otkrije njegovu sudbinu.

Bol gospođi Nysrete postaje još veći kada oni koji su joj ubili sina a kasnije izgubili svaki trag o njemu nisu iza rešetaka. Ona izražava svoju ljutnju prema institucijama Kosova koje ne rade dovoljno na rasvjetljavanju sudbine nestalih osoba i stavljanju zločinaca pred lice pravde, piše list “Bota Sot”.

Čak i kada su imali prilike da traže nešto, ove institucije su se pokazale ravnodušne prema najgoroj rani društva. Oni su ignorisali i rezoluciju usvojenu u Parlamentu koja je donesena kako bi se razgovori sa Srbijom uslovili iznalaženjem sudbine nestalih osoba tokom rata na Kosovu.

Za vrijeme rata na Kosovu od srpskog genocida i nasilja ubijeno je oko 12.000 Albanaca, mnoge kuće su spaljene ili uništene, a oko 2.750 osoba se smatra nestalim.