Zbog nepronalaženja rješenja

Premijer Kosova Hashim Thaçi i premijer Srbije Ivica Dačić sastaće se dva puta u junu, tvrdi list "Tribuna".

Dnevnik navodi da će se Dačić i Thaçi u junu još jednom susresti u Briselu sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Catherine Ashton da bi razgovarali o prevazilaženju zastoja u ostvarivanju plana za sprovođenje briselskog sporazuma.
"Pošto na dva sastanka na tehničkom nivou nije pronađeno rješenje za početak sprovođenja sporazuma, očekuje se da premijeri, uz posredstvo Ashtonove, pronađu zajednički jezik kako bi plan počeo da se sprovodi", tvrdi neimenovani visoki zvaničnik blizak kabinetu kosovskog premijera, na čiju izjavu se poziva "Tribuna".
Taj sastanak će se, navodi taj izvor, održati neposredno pred sastanak Evropskog savjeta na kome bi trebalo da se donese odluka o datumu početka pregovora između EU i Srbije.
Prema saopštenju Vlade Kosova, Thaçi će 16. juna učestvovati u Beču na konferenciji koju organizuje austrijsko ministarstvo inostranih poslova. Na istoj konferenciji će, kako piše list, učestvovati i Dačić, a susret dvojice premijera na tom skupu "nije planiran, ali ni isključen".