Sklopili odličan posao!

Ministartvo pravde je potpisalo ugovor u iznosu od 110 hiljada eura sa kragujevačkim preduzećem "Šumadija d.o.o". Gore navedena kompanija je pobjedila na tenderu za izradu kreveta za zatvor u Dubravi, piše beogradski list "Blic".

"Izradu kreveta za zatvorenike dobili smo zajedno sa kompanijom iz Prištine na tenderu na kome je učestvovalo još pet ponuđača. Naša ponuda bila je najbolja. Kreveti su na sprat i biće urađeni od čeličnih cijevi, dugi su 2,05 široki 0,90 i visoki 0,60 metara. Dizajn su nam uradili inženjeri iz 'Zastavinog' preseraja", rekao je Milan Miladinović, direktor "Šumadija d.o.o".

Ugovor sa ministarstvom pravde Kosova vredniji je od ukupne proizvodnje i prihoda koji je ova kragujevačka firma ostvarila u prošloj godini.

Na osnovu ugovora ova ikompanija će isporučiti 1.000 kreveta za zatvor "Dubrava" kod Istoka.

Preduzeće "Šumadija d.o.o" ima oko 88 zaposlenih, među njima i osobe sa ograničenom sposobnošću.

S druge strane, dužnosnik za nabavku u diviziji za nabavku u Korektivnoj Službi Kosova, Tahir Demiraj je izjavio za portal "Indeksonline" da je ovaj tender još uvijek pod analizom.

"Nije tačno to što su izvjestili srpski mediji, mi ovaj tender još uvijek nismo dodijelili. Tender je otvoren, i još uvijek se vrše procjene ponuđača. Nema nijedne kompanije iz Srbije. Jedna kompanija je iz Albanije. Za više informacija obratite se kancelariji za informisanje", rekao je Demiraj.