Eksplozija na sjeveru Mitrovice

Dvoje djece srpske nacionalnosti koja su ranjena sinoć od eksplozije u naselju "Bošnjačka mahala" na sjeveru Kosova navodno su napadnuta od strane njihovog komšije.

Srđan Stojanović, oko 40 godina, srpske nacionalnosti je uhapšen i nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je umješan u sinoćnju eksploziju koja se desila u naselju "Bošnjačka mahala" na sjeveru Mitrovice, u kojoj je dvoje djece zadobilo tjelesne povrede.

Glasnogovornik Policije u Mitrovici, Besim Hoti je potvrdio hašenje osumnjičenog, koji je sustanar i koji živi zajedno sa svojom porodicom na prvom spratu iste kuće u kojoj se disila eksplozila.

Prema njegovim riječima, policijski istražitelji su također izvršili pretres kuće osumnjičenog, pošto su dobili informacije da dvije susjedne porodice u dvospratnoj kući nemaju dobre komšijske odnose.

"Policijski istražitelji su tokom realizacije kotrole kuće osumnjičenog identifikovali i zaplijenili: jednu ručnu bombu, tip M-75 jugoslovenske proizvodnje, dvije kašikare, dva šaržera automatske puške sa 50 metaaka kalibra 7.62, jedna par lisica i jedan diktafon", rekao je Hoti.

On je naglasio da je potraga proširena i na kuću porodice u kojoj se dila eksplozija, jer je policija identifikovala i zaplijenila jednu automatsku pušku "AK-47" zajedno sa dva šaržera sa 54 metaka.