Mafijaška država!

Premijer Kosova Albin Kurti rekao je da da su Srbiji uvedene sankcije od strane EU, ne bi došlo do hapšenje trojice kosovskih policajaca prošle godine, niti ubistva narednika Afrima Bunjakua, niti do jučerašnjeg incidenta, prenosi Klan Kosova.

Kurti je ocjenio da je izostanak sankcija ohrabrio Srbiju, navodeći da  to osnaživanje "agresivnosti Srbije i predstavlja novu etapu u kojoj se podrazumijeva da je Kosovo demokratska država, a da je Srbija mafijaška država".

"Vjerujem da su briselski zvaničnici sigurno videli Vučićevu konferenciju u kasarni u Beogradu, tačno na dan kada se navršilo 10 mjeseci od kidnapovanja naših policajaca i na rođendan specijalne vojne jedinice "Kobre" koja je te policajce otela.  Mafijaška država u kojoj je glavni mafijaš jedan od najjavnijih, budući da je tamo predsjednik, ne može biti drugačija", rekao je Kurti.

Vučić je, prema Kurtijevim riječima, na konferenciji za novinare izjavio da "želim da vas obavjestim da su tog sekunda naše tužilaštvo i naš MUP odlučni da završe posao, vjerujem da će od sljedeće nedjelje ispratiti i uhapsiti  hapsiti sve one koji krše ustavni poredak Srbije, a nalaze se tamo gde postoji efektivna moć nadležnih organa Srbije”.

On je pozvao međunarodne faktore da svi Albanci koji se nalaze u zatvorima u Srbiji, budu odmah pušteni na slobodu.

"Kažem svi Albanci, jer ne znamo koliko ih je u zatvoru", rekao je Kurti.

Kurti je ranije na sednici Vlade istakao da je rezultat glasanja u PSSE bio izuzetan uspjeh za Kosovo i da je završena najkomplikovanija etapa procesa učlanjenja.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova