Štetan dokument

Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova Abelard Tahiri izjavio je da Kosovo sa nacrtom statuta za Zajednicu srpskih opština rizikuje da bude podjeljeno kao i Bosna i Hercegovina, jer je, prema njegovim riječima, ZSO proizvod dvogodišnjih pregovora Albina Kurtija u Briselu, prenosi Ekonomia onlajn.

Komentarišući izjavu predsjednice Vjose Osmani da Vlada nije uzela u obzir njen predlog da Kosovo samo napiše nacrt, Tahiri je istakao da je to njen pokušaj da izbegne odgovornost.

"Niko ne može da pobjegne od odgovornosti. Trebalo je da razgovarate sa nama tada, a ne danas. Ovo više vidim kao neku vrstu izbjegavanja odgovornosti od onoga što imamo na stolu. Ovo je štetan dokument koji dijeli Kosovo kao što je podjeljena i BiH. Osmani i drugi da se ne usuđuju da izbjegnu odgovornost", poručio je Tahiri.

On je kritikovao i rad parlamenta, napominjući da su desetine sjednica propale zbog nedostatka kvoruma.

Podsjetio je i da vladajuća stranka nije izglasala niz rezolucija koje je predložila njegova stranka, a koje bi uticale na živote građana.

Primjetio je i da je 50 odsto budžeta namjenjeno za četiri opštine kojima upravlja Samoopredjeljenje.

"Građani Kosova ne mogu biti partijski diskriminisani, budžet se ne može dijeliti tako da 50 odsto budžeta ide na četiri, a ostatak na druge opštine”, istakao je Tahiri.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online