Povećanje bezbjednosti

Na sjednici Vlade Kosova prihvaćen je Nacrta zakona o eksproprijaciji nepokretnosti, a ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje i infrastrukturu, Liburn Aliju, rekao je da Vlada kroz ovaj zakon ima za cilj da ispuni prioritet za povećanje bezbjednosti i imovinskih prava na Kosovu, prenosi Teve1

„Izrada ovog nacrta zakona i prijedlog za njegovu lakšu primjenu rezultiraju ispunjavanjem prioriteta Vlade za povećanje bezbjednosti i imovinskih prava na Kosovu", izjavio je on na sjednici Vlade.

Aliju je dodao da su za pripremu ovog nacrta zakona konsultovani stručnjaci sa lokalnog, centralnog i nivoa civilnog društva. Prema njegovim riječima, Nacrt zakona ne sadrži diskriminatorske elemente i nisu potrebna značajna budžetska sredstva.

„Predmetni nacrt zakona je izrađen u skladu sa evropskim standardima sa fleksibilnim konceptom koji se primenjuje u pravnom sistemu Republike Kosovo. Za pripremu ovog nacrta zakona konsultovani su stručnjaci sa lokalnog i centralnog nivoa, civilnog društva, javnosti i drugih. Ovaj nacrt zakona ne sadrži diskriminatorske elemente, a njegova primjena ne zahtjeva značajna budžetska sredstva", rekao je Aliju.

Izvor: Kosovo Online/Teve1