Polaganje računa

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova, Besnik Tahiri rekao je da ta grupa zahtjeva da premijer Kosova Albin Kurti izvesti parlament o dešavanjima u dijalogu sa Srbijom u Briselu, a kako je dodao, neprihvatljivo je ponašati se kao da je premijer monarh, prenosi Dukađini

"Kao poslanička grupa smatramo da je izvještaj premijera Kurtija pred Skupštinom o tome šta se dogodilo u Briselu veoma važan. Mi živimo u parlamentarnoj demokratiji, a ne u kraljevini, i zbog toga je ovaj izvještaj neophodan radi transparentnosti i polaganja računa Skupštini", rekao je Tahiri.

On je naglasio da je neoprostivo ako postupci i pristup koji je bio u Briselu štete Kosovu a da se o tome ne raspravlja u Skupštini.  

Tahiri je naveo i da dvije i po godine Kurti drži narod kao taoca baveći se dijalogom, a ne bavi se drugim problematičnim pitanjima. Istakao je da postoje stvari koje koje je neophodno riješiti, a koje se odnose na život građana na Kosovu i koja su vezana za socijalno blagostanje, ekonomski razvoj i dostojanstvene plate.

Izvor: Kosovo Online/Dukagjini