Lider LDK-a

Predsjednik LDK Lumir Abdixhiku kaže da su građani Kosova potpuno neinformisani o tome šta piše u Nacrtu statuta ZSO koji je velika petorka predala premijeru Albinu Kurtiju i pozvao Vladu da to što je prihvaćeno saopšte građanima.

Abdixhiku na Facebooku rekao da je "prije tri dana, u prisustvu glavnih evropskih lidera, ovaj dokument prvi put prihvatio premijer Kosova".

“Oni, arhitekte prevara, obmane, nasilja i međualbanskih sukoba, određuju sudbinu izrade Nacrta ZSO i na taj način poništavaju njegovu vitalnu stvar. Kakva tužna politička sudbina”, rekao je Abdixhiku.

Dodao je da međunarodne obaveze nemaju alternativu i da je to Kosovo trebalo da shvati prije deset godina.

“Populističke razlike se samo pogoršavaju. ZSO se ne može izbjeći kao obaveza. Samo smo gubili vrijeme, gubili prilike, završili tamo gdje smo bili na početku. Ovaj put bez priznanja, bez konačnog dogovora i dijaloga koji je u toku. I iznad svega, bez ikakvog objašnjenja za građane šta je Kosovo prihvatilo u odnosu na Srbiju”, dodao je on.

Abdixhiku je pozvao institucije da javno prihvaćeni nacrt otkriju građanima.

“Pozivam premijera da taj nacrt predstavi Skupštini. Vrijeme je da se napravi Kosovo. Bez prevaranta i populista. Oni su skupi, troše naše vrijeme i ostavljaju nas na cjedilu. Vrijeme je za saveznike, za NATO i EU”, rekao je on.

Izvor: Kosovo Online