Napustili salu

Poslanici vladajuće većine napustili su salu na vanrednoj sjednici koju je sazvala opozicija, a na kojoj se raspravljalo o povećanju platnog koeficijenta, prenosi Reporteri.

Šefica poslaničke grupe Samoopredjeljenja Mimoza Kusari-Lila zatražila je da se prvo završi rad  prethodne dvije sjednice, a zatim da se nastavi sa novom.

"Ni oni koji su tražili vanrednu sjednicu nisu se na vrijeme pojavili za početak sjednice, zato smo tražimo da se održi dinamika usvajanja zakona i izlaganja. Zahtjevamo da nastavimo sa tačkama sa prethodne sjednice i onda otvorimo rad vanredne sjednice", rekla je Kusari-Lila.

Međutim, nakon što je poslanik Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri zatražio zatvaranje plenarne sjednice i održavnje vanredne sjednice o pitanju platnog koeficijenta, poslanici pokreta Samoopredjeljenje napustili su salu Skupštine.

On je dodao da je cilj da se razvodni svrha debate na koju su oni pozvali.

Šef poslaničke grupe PDK Abelard Tahiri rekao je da je nemoguće sarađivati sa ovom vladajućom većinom koja "obmanjuje", da oni kažu da će "učestvovati na sjednici, a na kraju bježe sa iste".

"Bježeći od ove sjednice bježi se od velike odgovornosti. Ne možemo više da sarađujemo sa njima. Nismo uspjeli da nađemo zajednički jezik sa njima", rekao je Tahiri.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri