Poslanik PDK-a

Poslanik Demokratske partije Kosova Mergim Lushtaku izjavio je premijer Albin Kurti preduzima pogrešne korake, kada je riječ o procesu normalizacije odnosa Srbije i Kosova, prenosi ATV live.

On je naveo da je iznenađujuće što Srbija još uvijek nije sankcionisana poslije događaja u Banjskoj.

"Iznenađeni smo i Evropskom unijom, poslije događaja i napada, terorističkog akta Srbije na Kosovu. Iznenađujuće je da nema sankcija Srbiji. Počinila je ratni čin na Kosovu. Uprkos sankcijama koje su Kosovu dale EU i SAD zbog 'avantura' Albina Kurtija. Svi treba da budemo kritični i prema Evropskoj uniji, zašto ne sankcioniše Srbiju za teroristički akt koji čini protiv Kosova“, naglasio je Lushtaku.

Evropska unija je potvrdila da su Kurti i Vučić pozvani u Brisel u četvrtak, a Lushtaku smatra da Kurti preduzima pogrešne korake u tom pravcu.

Kurti se, kaže, polako vraća na korake prethodnih lidera koje je i sam kritikovao.

"Iako svi treba da težimo miru umjesto rata, radije bi trebalo da razmatramo život umjesto gubitka života. Naravno, velika odgovornost pripada dvojici lidera Kosova i Srbije. S tim u vezi, moramo biti pažljivi u pogledu onoga što radimo. Vjerujem da je Albin Kurti napravio veoma pogrešne korake u ovom pravcu, polako se vraća na korake prethodnih lidera koje je i sam kritikovao, ali da li je kasno, ostaje da se vidi“, naglasio je Lushtaku.

Izvor: Kosovo Online/ ATV live