Građani čekaju 1. januar...

Poslanik Socijaldemokratske partije Nol Nushi istakao je da je premijer Kosova Albin Kurti ušao u dijalog sa Srbijom bez plana i rješenja, piše Teve 1.

Nushi smatra da je to problematično, jer su Kurti i njegova stranka na izborima osvojili preko 50 odsto glasova bez ikakvog plana za dijalog, podsjećajući da je pitanje dijaloga bilo na sedmom mjestu prioriteta vladajuće partije.

On je dodao da su svi, počev od predsjednice Vjose Osmani do ministara Kurtijeve vlade, danas uključeni u pitanje dijaloga, i da ih je to spasilo od građana zbog velike nezaposlenosti.

„Danas imamo Besnika Bislimija potpuno angažovanog u dijalogu, predsjednica govori o dijalogu, Kurti se bavi samo dijalogom, Donika Gërvalla-Schwarz takođe, čak i onim greškama na Twitteru. Koja je druga tema na Kosovu? Ljudi čekaju 1. januar da pobjegnu odavde, jer smo zarobljeni u problemu kome doprinosimo. Nemojte pokušavati da ga riješite jer populizam funkcioniše kroz vanredno stanje, mobilisanje ratova, a to je pogubno za naše društvo“, rekao je Nushi.

Izvor: Kosovo online/Teve1