Portparol AAK

Portparol Alijanse za budućnost Kosova Kushtrim Xhemaili rekao je da premijer Albin Kurti izgubio kredibilitet i dodao da je petorka izaslanika EU, SAD, Njemačke, Francuske i Italije danas u Prištini govorila jezikom ultimatuma, prenosi Ekonomija onlajn.

"Diplomatska petorka govorila je jezikom ultimatumom. Danas su poništene borbe Albina Kurtija da uspostavi red i zakon na sjeveru. Kosovo teritorijalni integritet duguje Amerikancima. Istim onim čijeg ambasadora je napalo Samoopredjeljeje i istim oni Amerikancima protiv kojih plaćeni militanti Samoopredjeljenja vode virtuelni rat", istakao je Xhemaili.

Izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak poručio je danas, nakon što se zajedno sa izaslanicima SAD, Frnacuske, Njemačke i Italije sastao sa Kurtijem, da Kosovo mora da formira Zajednicu srpskih opština ako želi da napreduje ka EU.

Xhemaili je rekao da je Kurti danas izbrisao "istoriju izgradnje Kosova kao države".

"Albin 'hrabri' ima dvije opcije; ili da izađu na izbore i proba da prevarama i populizmom dobije većinu na biralištima, ili da prihvati plan Udruženja opština sa srpskom većinom. Albin ima samo jednu konstantu - političko licemjerje. Njegov pad će biti jednako nasilan kao i njegov uspon. Njegov dvorac od papira sagrađen na korupciji biće srušen. Albine, zbogom! Ovog puta ćete udahnuti ponor koji ste sami napravili od svog političkog ludila, nepotizma vaših plaćenika i korupcije formirane u jezgru vaše političke organizacije", istakao je portparol AAK.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online