Povećanje bezbjednosti

Premijer Albin Kurti pozdravio je Rezoluciju o najnovijim dešavanjima u dijalogu Srbije i Kosova, koju je usvojio Evropski parlament.

Kurti je na društvenoj mreži "X" napisao da rezolucija poziva na povećanje bezbjednosti na Kosovu, dok Srbiju poziva da "izbjegava dalju eskalaciju".

“Pozdravljamo rezoluciju Evropskog parlamenta. Između ostalih mjera, poziva na poboljšanje bezbjednosti za Kosovo i poziva Srbiju da izbjegava bilo kakvu dalju eskalaciju, obustavi svaku podršku terorističkim formacijama i povuče sve svoje vojne prednje operativne baze duž granice”, napisao je Kurti.

I zamjenik premijera Besnik Bislimi pružio je podršku rezoluciji, navodeći da se njom osuđuje događaje u Banjskoj i poziva na donošenje restriktivnih mjera. 

"Pozdravljam rezoluciju koju je danas usvojio Evropski parlament koja, između ostalog, osuđuje teroristički napad Srbije i poziva na donošenje restriktivnih mjera. Takođe, u rezoluciji je naglašeno uzajamno priznavanje kao princip i uravnotežen pristup u procesu dijaloga", naveo je Bislimi.