Zabrinutost!?

Šef Poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri upozorio je danas da bi januar 2024. mogao da bude mjesec egzodusa ukoliko se uvede vizna liberalizacije za građane Kosova, prenosi Reporteri.

On je, na konferenciji za medije održanoj poslije sjednice Predsjedništva Skupštine, ocjenio da je Kosovo trenutno u blokadi i izrazio zabrinutost što još uvijek nisu ukinute kaznene mjere EU.

"Kosovo je u blokadi. EU nastavlja sa sopstvenim sankcijama. Mislim da bi EU trebalo da deluje sankcijama Srbiji. Uvodite sankcije za napad na Kosovo", naglasio je Tahiri.

On je kazao da njegova stranka ima konkretne zahteve koji se odnose na koeficijent, minimalnu platu i penzijske šeme.

"Nemamo uslove, već samo zahtjeve koji su legitimni. Prvi zahtjev je odraz koeficijenta, drugi zahtjev je bio za minimalnu zaradu u privatnom sektoru, a treći za penzijske šeme", rekao je on.

Ispred Samoopredjeljenja Armend Muja najavio je da će na zahtjev opozicije u četvrtak biti održana vanredna sjednica, nakon čega će, kako dodaje, biti održana i redovna sjednica na kojoj se očekuje glasanje o međunarodnim sporazumima.

Potpredsjednik Demokratske partije Kosova Enver Hoxhaj uputio je kritiku aktuelnoj Vladi zbog, kako kaže, kršenja unutrašnjeg konsenzusa o dijalogu, kao i međunarodnog konsenzusa o Kosovu.

Hoxhaj je smatra da aktuelna vlada nema političku viziju.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri