Predsjednica skupštinske Komisije za ljudska prava Duda Balje, povodom peticije koju je Policija Kosova uputila parlamentu, gdje zahtjevaju poboljšanje uslova rada, izjavila je da nema nikakvu komunikaciju sa premijerom Albinom Kurtijem i Pokretom Samoopredjeljenje, te da nikome ne dozvoljava da joj se mješa u odluke koje donosi kao predsjednica te komisije.

"Nije vrijeme da se vodi politika kada su policajci u pitanju. Podržavaću policiju do kraja. Nemam dobru komunikaciju sa Samoopredjeljenjem. Kao rezultat nedostatka komunikacije, nemamo dobru saradnju. Međutim, kada je policija u pitanju, nikome ne dajem za pravo da se mješa u moje odluke. Nemam o čemu da razgovaram sa Samoopredjeljenjem", rekla je Balje za Teve 1.

Dodaje da od početka nije imala dobru saradnju sa premijerom i najbrojnijom strankom u parlamentu.

"Bilo je nekoliko zakona kada sam bila protiv Samoopredjeljenja, zapravo od povjerenja vladi, do Građanskog zakonika", navela je ona.

Balje je rekla da ju je većina unutar Samoopredjeljenja nazvala nedisciplinovanom poslanicom.

"Oni su zapravo u pravu, jer ja ne glasam kako treba. Nekoliko puta sam zaista bila nedisciplinovana, ali što je još važnije bila sam iskrena prema sebi, kao predstavnica građana i Bošnjaka“, dodala je Balje.

Što se tiče komunikacije sa Kurtijem, rekla je da je mnogo puta pokušavala da komunicira sa njim, ali prema njenim riječima, nisu uspjeli da nađu kompromis.

"Shvatila sam da ne možemo naći sredinu. Nastavljam da glasam za većinu zakona. Mislim da je Kurti izabrao neke poslanike iz drugih zajednica. Odlučio je i izabrao poslanike koji su disciplinovaniji i slušljiviji, kao što su zamjenik ministra Rexhepi i ministar Krasniqi. Mislim da g. Kurti o mnogim stvarima nije dobro informisan“, izjavila je Balje.