Preko društvenih mreža

Teroristička organizacija "Severna brigada" uputila je prijetnje srpskom ministru za zajednice i povratak, Nenadu Rašiću, ministru unutrašnjih poslova, Xhelalu Sveçli, i jednom kosovskom policajcu.

Prema informacijama RTK, Radiša Denović, član ove organizacije, stoji iza ovih prijetnji. On se takođe navodno povezuje sa napadom na KFOR.

Nakon terorističkog napada u Banjskoj, izvršenog od strane kriminalca Milana Radoičića, prijetnje su nastavile stizati, kako prema srpskoj zajednici na Kosovu, tako i prema visokim zvaničnicima institucija i članovima Policije Kosova.

Ministarstvo za zajednice i povratak objavilo je niz prijetnji upućenih ministru Nenadu Rašiću od strane takozvane "Severne brigade", koju je Vlada Kosova, zajedno sa Civilnom zaštitom, proglasila terorističkom organizacijom.

Prema izvorima RTK, iza ovih prijetnji stoji Radiša Denović, koji je takođe član ove organizacije i koji je navodno učestvovao u napadu na Kfor 29. maja ove godine. Isti je, prema izvorima, osumnjičen za prijetnje albanskim novinarima.

Čak je i ministru unutrašnjih poslova, Xhelalu Sveçli, prijetnja smrću stigla putem društvene mreže Facebook.  Prema izvorima, ova prijetnja dolazi od terorističke organizacije "Severne brigade".

Čak se i u 24-časovnom izvještaju Policije Kosova navodi da je jedan od pripadnika Policije Kosova prijavio da mu je prijetnja stigla preko društvenih mreža.