Banjska

Dvije osobe uhapšene su u ponedjeljak navečer u hotelu u blizini sela Banjske u Zvečanu, potvrdila je Policija Kosova. Oni su uhapšeni zbog sumnje da su nedozvoljeno držali oružje.

Zamjenik direktora Policije na sjeveru Veton Elshani najavio je da će biti istraženo da li su oni povezani sa napadima na Policiju Kosova u nedjelju.

"Oni su uhapšeni sa značajnom količinom oružja. Ostaje da se vidi iz istrage da li su ove osobe povezane sa napadima na Policiju Kosova", rekao je Elshani za portal Koha.net.

Kako prenose kosovski mediji, oružje je pronađeno u automobilu koji je bio parkiran na parkingu hotela.

Prema ranijim informacijama, do sada je uhapšeno šest osoba, što je sa sinoćnjim hapšenjima, dakle, ukupno osam. U svom zvaničnom obraćanju, kosovska policija je saopćila da se preostali napadači skrivaju u Novom Pazaru.

Podsjetimo, u napadu Srba na policiju Kosova koji se odigrao na sjeveru ove zemlje ubijen je jedan kosovski policajac, dok su dvojica ranjena.

Pucnjava se dogodila u mjestu Banjska. Policija Kosova navodi da su njihovi pripadnici napadnuti nakon što su uočili blokadu ceste. U razmjeni vatre ubijena su četiri napadača.

Policija Kosova je zaplijenila ogromne količine teškog naoružanja uključujući i minobacače, teške mitraljeze i više automatskih pušaka. Zaplijenjena su čak 24 džipa i dva četverotočkaša.