Lobiranje da postane prioritet

Lider Alijanse za novo Kosovo Behgjet Pacolli objavio je da je tokom boravka u Njujorku održao niz sastanaka, kako kaže, važnih za Kosovo, i naveo da je Zimbabve odlučio da prizna pasoš Kosova.

"Održao sam sastanke na visokom nivou sa predsjednikom Zimbabvea Emersonom Mnangagwom, kome sam se zahvalio na odluci da prizna pasoš Kosova. Dogovorili smo se o produbljivanju međudržavne saradnje", napisao je Pacolli na Facebooku.

Kako navodi, susreo se i sa predsjednicima Kenije, Sijera Leonea, Liberije, Bocvane, potpredsjednikom Gambije, visokom delegacijom iz Ruande kao i rukovodstvom Svjetske omladinske organizacije, aktivistom Jimom Xhemom, aktivistima Panalbanskog udruženja "Vatra" i njegovim predsjednikom Elmon Berishom.

"Lobiranje za Kosovo treba da postane prioritet, posebno u teškoj situaciji u kojoj se naša zemlja nalazi“, poručio je Pacolli.

Zahvalio je predsjedniku Kenije koji mu je, kaže, omogućio sastanke sa brojnim delegacijama i predsjednicima što mu je dalo priliku da promovišee Kosovo na međunarodnom planu, koristeći kancelarije stalne misije Kenije u UN.

"Održao sam niz sastanaka u interesu kosovskih preduzeća, da podržim kosovske proizvode u stvaranju izvoznih objekata, zajedno sa mojim prijateljem Shkelzimom Devollijem“, napisao je Pacolli.

Izvor: Kosovo Online