Poslanik AAK

Poslanik AAK Shemsedin Dreshaj ocjenio je da se situacija u zdravstvenom sistemu na Kosovu nije promjenila, iako je udvostručen budžet za taj sektor, i da su aktuelni problemi odlazak ljekara, nedostatak lijekova i duge liste čekanja, prenosi Ekonomija onlajn.

Dreshaj je upozorio da su problemi u zdravstvu sve veći, jer se stari ne rješavaju, a sustižu ih novi.

"Odlazak profesionalnog zdravstvenog osoblja, nedostatak lijekova, liste čekanja na dijagnostiku i terapiju. U ortopediji postoje pacijenti koji na protezu koljena čekaju i do četiri godine, a hitne službe kao što je Centar za moždani udar rade samo četiri sata na dan", naveo je Dreshaj na današnjoj konferenciji za medije.

Dreshaj je dodao da zdravstveni sistem treba da bude prioritet, i da u regionu jedino na Kosovu ne postoji zdravstveno osiguranje.

"Politika treba da podržava zdavstveni sistem, a ne da ga ometa političkim odlukama. Strogo odvojite državnu zdravstvenu službu od privatne. Svrha ove konferencije je poziv medijima, civilnom društvu, političkim partijama na poziciji i opoziciji, intelektualcima i drugim lokalnim strukturama da ne ćute, već da se mobilišu i zahtjevaju promjene u zdravstvu", poručio je Dreshaj.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online