Poslanik AAK

Poslanik AAK Shemsedin Dreshaj, povodom izjave zamjenika premijera Kosova Besnika Bislimija o mogućoj preporuci za ukidanje mjera EU protiv Kosova, kaže da su preuranjene i zbog toga štetne, piše Dukađini.

„Mislim da preuranjene izjave državi, mislim da je izjava gospodina Bislimija nije proizvela ništo dobro”, rekao je Dreshaj.

Dreshaj kaže da Kurtijeva vlada bira velike probleme, kao što je neuspjeh u međunarodnom i lokalnom segmentu.

„Situacija koju smo sami proizveli sa Evropskom zajednicom, u vezi sa sankcijama, zaista je bolna za građane Kosova, jer je aktuelna vlast sa 51 odsto izabrana da riješi problem, da se složi sa našim prijateljima sa kojima smo proglasili nezavisnost. Nažalost nismo uspjeli ni u međunarodnom ni i lokalnom segmentu, praktično od vlade Avdullaha Hotija, kada je Izrael prihvatio Kosovo, nemamo drugo priznanje”, rekao je Dreshaj.

"Nijedna država ne može opstati bez prijatelja, raskinuli smo sa Amerikom, sa Evropom, raskinuli smo sa Natoom, gdje ćemo tražiti prijatelje? Iz Rusije? Iz Afrike ili iz Srbije? Ovo nije u redu, to je loše orijentisana politika, bez namjere da se uvredi bilo koji politički sektor“, rekao je Dreshaj.

Izvor: Kosovo Online/Dukadjini