Podrška građana

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Shemsedin Dreshaj tvrdi da su sve analize o podršci građana koje iznosi premijer Albin Kurti netačne, navodeći da će na predstojećim parlamentrnim izborima na Kosovu Samoopredjeljenje imati ispod 34 odsto, dok će AAK dobiti oko 100.000 glasova.

Smatra da bi aktuelna vlada što pre trebalo da bude smenjena zbog svih propusta koje je napravila tokom svog mandata.

"Ova vlada čim pre bi trebalo da bude smenjena, to će biti bolje za zemlju, jer je nanela veliku štetu. To vidimo svaki dan, nezadovoljstvo građana je nesumnjivo, neuspjesi su evidentni. Imali smo stagnaciju i nazadovanje tokom posldnje četiri godine", konstatovao je on za Gazetu Blic.

Dreshaj kaže da će njegova stranka na sledećim izborima dobiti preko 100.000 glasova, dok predviđa da će Samoopredjeljenje pasti na 34 odsto.

"Kurtijeve ankete o podršci glasača nisu zasnovane na činjenicama. Nijedna anketa koja je sprovedena na Kosovu nije dala Kurtiju više od 34 odsto. Mislim da će AAK imati preko 100.000 glasova. Od septembra će izbori biti redovni, tako da ostaje samo dogovor sa predsjednikom oko datuma, vrijeme za vanredne izbore je prošlo", zaključuje on.
 
Izvor: Kosovo online/Gazeta Blic