Lider AAK-a

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj izjavio je sinoć da premijer Albin Kurti nije nastavio nijedan projekat koje su započeli njegovi prethodnici i istakao da aktuelna vlada vodi hibridni rat protiv napretka Kosova.

"Kurti ne samo da nije ostvario uspjeh tamo gdje je mogao, već se borio protiv prethodnih dostignuća. Vlada vodi hibridni rat protiv napretka zemlje", rekao je Haradinaj za Klan Kosova.

Ukazao je da Kurti negira da je bilo ko prije njega ostvario bilo kakav uspjeh za dobrobit Kosova.

"Autoput do Skoplja je postojao. Postojala je vojska, imovina Trepče na Kosovu. Kurti je mogao da nastavi te projekte, ali nijedan od ovih projekata nije nastavljen", istakao je Haradinaj.

Zato ocjenjuje da je Kurti, vratio Kosovo unazad i pretvorilo ga u stranu koju osuđuju saveznici.

Ranije juče, održana je sjednica Predsjedništva Alijanse za budućnost Kosova, nakon koje je stranka saopštila da je sudbina Kosova neizvesna bez saradnje sa saveznicima i da oni koji odugovlače sporazum sa Srbijom i "izvode vratolomije" vraćaju Kosovo "na nulu".

Dodaju da je pogrešno što neki pokušavaju da idu napred ingnorišući "glavnog saveznika slobode i nezavisnosti Kosova" - Ameriku.

Poručuju da je obaveza svih da se odblokira situacija na sjeveru i da se zaključi poglavlje konačnog sporazuma sa Srbijom.

"Oni koji odugovlače konačni dogovor o sporazumu sa Srbijom, uz svakakve vratolomije i izgovore, i sa smiješnim rješenjima za sjever zemlje, greše. Oni su krenuli u nemoguću misiju, vraćaju Kosovo na nulu", navodi se u saopštenju AAK.

Iz te stranke upozoravaju da Kosovo ne može naprijed bez podrške Zapadnih partnera.

"Kosovo mora da se vrati na svoj pravi kurs i vrati se svojim saveznicima", zaključuju iz stranke.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova