Zbog loših rezultata

Poslanik AAK Shemsedin Dreshaj rekao je da se sa ostalim opozicionim partijama na Kosovu vode pregovori o rušenju vlade Albina Kurtija, i da se nada da će u septembru imati dovoljan broj glasova da započnu taj proces, prenosi Ekonomija onlajn.

Dreshaj je istakao da je rušenje vlade jedan od demokratskih mehanizama menjanja vlasti koja ne radi dobro.

"Za to je potreban dovoljan broj glasova, radimo na tome i nadamo se da ćemo u septembru imati dovoljan broj da krenemo u proces rušenja vlade“, rekao je Dreshaj.

On je naglasio da pojedinci iz opozicije podržavaju prijedlog o izglasavanju nepovjerenja Vladi, kao i ljudi na funkcijama koji su dali pozitivne signale za taj prijedlog.

„Nemamo konkretan odgovor opozicionih stranaka, već pojedince koji nas podržavaju, i još uvijek ne možemo da damo fiktivan broj. Kada dobijemo dovoljan broj glasova videćete rezultat. Nadamo se da će se to desiti tokom septembra", rekao je Dreshaj.

Prema njegovim riječima, Vlada Kosova treba da bude srušena zbog loših rezultata u svim sektorima.

"Vada treba da bude srušena zbog lošeg upravljanja zemljom, imamo neuspjeh u zdravstvu, obrazovanju, ekonomiji, infrastrukturi, kao i neuspjeh u spoljnoj politici, nemamo nijedno novo priznanje nezavisnosti. Sada imamo i izjavu predsjednika Francuske u vezi sa liberalizacijom viza. Ne mogu da nađem dobar segment koji bi bio model za upravljanje drugim resursima", istakao je Dreshaj.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online