Potpredsjednica PDK

Potpredsjednica PDK Vlora Çitaku istakla je da izjava predsjednika Francuske Emmanuela Macrona reafirmiše stav Evropske unije, dodajući da je vrijeme da se preduzmu konkretne mjere za rješavanje konflikta u regionu, prenosi Reporteri.

Çitaku je reagovala poslije izjave predsjednika Francuske Emmanuela Macrona koji je pozvao na mjere protiv Kosova i Srbije ukoliko ne budu poštovali Briselski sporazum i ne budu se ponašali odgovorno u rješavanju sukob.

Çitaku je istakla značaj ove izjave i rekla da Vlada Kosova treba da se prema njoj odnosi ozbiljno.

"Izjavu predsjednika Macrona o reviziji vizne politike za Kosovo i Srbiju, ukoliko se stranke ne budu ponašale odgovorno, Vlada treba da shvati ozbiljno. Ova izjava ponovo potvrđuje stav EU da je vrijeme riječi i savjeta već prošlo. Poslije konkretnih mjera EU protiv Kosova, poslije nedavnih političkih dešavanja u zemlji, revizija vizne liberalizacije za naše građane bila bi veoma depresivna", navela je Çitaku.

Ona je istakla da je ovo njen savjet Vladi Kosova i da niko od nje ne traži da postupa protiv interesa države i naših građana.

"Naprotiv, pravilno shvatite upozorenje predsjednika Macrona, ponašajte se odgovorno i ne kršite slobodu kretanja građana Kosova – zasluženu i očekivanu dugi niz godina", rekla je Çitaku.

Izvor: Kosovo online/Reporteri