Političke aktivnosti!

Bivši zamjenik ministra spoljnih poslova Kosova Anton Berisha izjavio je da premijer Albin Kurti sa svojim političkim aktivnostima traži probleme, a ne da uradi nešto dobro, te dodao da Besnik Mujeci, odbornik Samoopredjeljenja koji je prije nekoliko dana uhapšen sa drogom u Albaniji, predstavlja nivo akuelne vlasti.

Ponašanje Albina Kurtija, prema riječima Berishe, posljedica je njegove prošlosti i toga da nema dan radnog staža.

"Ja na to gledam u kontekstu Kurtijeve političke aktivnosti koja traži probleme. Dakle, on ne traži šta da uradi, već traži da ispuni mandat. Pošto nema radnog iskustva, njegova karijera je izgrađena na prevarama, manipulacijama i pobunama. Ono u Sjevernoj Makedoniji je bio skandal. To na najneodgovorniji način iritira susjednu državu i stvara situaciju koju bi makedonski premijer trebalo da izbjegne“, rekao je Berisha za ABC news.

Govoreći o odborniku Samoopredjeljenja u Prištini Besniku Mujeciju koji je prije neki dan uhapšen sa drogom u Albaniji, Berisha je rekao da on predstavlja nivo ove vlasti.

“Iskoristio je svoj položaj u Prištini i u preduzeću 'Autobuska stanica', kao i veze koje ima sa ljudima poput Kurtija, Sveçle ili čak Haxhiju. Koliko su i oni sami umešani, biće stvar koja će se razjasniti", rekao je Berisha.

Povodom afere državnih rezervi, Berisha je rekao da je pored rada pravosuđa, potrebna i politička odgovonost.

"Svakako, i u ovom slučaju organi pravosuđa moraju da donesu odgovarajuće odluke, da saznaju šta se dešavalo i šta se dešava sa procesom obezbjeđenja državnih rezervi. Trebalo bi da postoji i politička refleksija u odnosu na to ko je umješan, ali izgleda da je Samoopredjeljenje odlučilo da se ogluši i da svaku aktivnost tretira kao normalnu i nevažnu za politički obračun”, rekao je Berisha.

On je ukazao i da je Kosovo jedino na Balkanu pod sankcijama EU i SAD.

Izvor: Kosovo online/ABC news